YÖK'ten dertliyim

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki YÖK anlayışının bilime engel olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "YÖK diyor ki 'Tıp fakültesi açamayız...' Ne demek açamayız ya? Açacaksın. Senin görevin bu" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Dertliyim" diyerek Yüksek Öğretim Kurumu'na yönelik sert eleştiriler yöneltti. Başbakan Erdoğan İstanbul'da Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Şubat ayı genişletilmiş meclis toplantısına katıldı. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Valisi Muammer Güler, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda DTO üyesi denizci katıldı. Toplantıyı yöneten DTO Meclis Başkanı Erol Yücel, çevre ve eğitim konusuna büyük önem verdiklerini anlattı. Konuşmasında denizcilik üniversitesi kurmak için 3 yıldan beklediklerini belirterek, "YÖK bize 3 yıldır izin vermiyor. Hükümetle uyum içinde çalıştığımız için bize üniversite kurma izni verilmiyor" dedi.

KONUŞMAK İSTEMİYORUM AMA...

Başbakan Erdoğan bu konuşmayı dinledikten sonra hükümetin de bu konuda dertli olduğunu belirtti. Bakanlar Kurulu toplantılarında 1 fakülte talebini bile geri çevirmeden kabul ettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Bilime engel olur mu? Ama ne yazık ki ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki... Bu YÖK anlayışı ülkemde bilime sınır getiriyor. Ben konuşmak istemiyordum ama Erol Bey konuştu diye söylüyorum. Dertliyim. YÖK diyor ki 'Tıp fakültesi açamayız...' Ne demek açamayız ya? Açacaksın. Senin görevin bu. Benim ülkemde doktora ihtiyaç var mı? Var. Varsa bunu kim yetiştirecek? Sen yetiştireceksin arkadaş. Hükümet olarak biz yetiştirmeyeceğiz. Benim görevim sana imkan sağlamaktır, zemin hazırlamaktır. Yetiştirmeye gelince sen yetiştireceksin. Ondan sonra kalkıp da 'Benim yeterli doktorum yok' diyemezsin. ?

BEYİN OKUMAYA KALKARSAN

Dışarıdan gelen doktorların Türkiye'de hizmet verebilmesine yönelik kanun çıkarmak durumunda kaldıklarını hatırlatan Başbakan, ?bazı mahfiller'in onu da eleştirmeye kalktığını kaydetti. Erdoğan şunları söyledi: ?'10 ilde üniversite kuracağız' dedik gönderdik YÖK'e. Hala yorumunu yapıp da cevap gönderecekler. 10 il. 81 il olsun ne olacak. Ülke kaybetmez kazanır. 'Efendim öğretim üyesi yok' Öğretim üyelerini ben mi yetiştireceğim? Sen yetiştireceksin kardeşim. Ama sen insanların beyinlerini okumaya kalkarsan bu ülkede öğretim üyesi çıkmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber